Etza, Tea & Nikes dagbok

Direktlänk till inlägg 10 juli 2009

Regn och rusk

Av Karin - 10 juli 2009 09:47

Såja. Nu var vädret återställt igen. Som det brukar. Regn och rusk. Ni vet väl alla att detta är Kerstins fel. Hon har nämligen semester nu. Räkna med detta väder en vecka till har hon låtit meddela.

Jahapp...Gilla läget säger jag. Jag har ju precis 1 vecka kvar så jag får väl ta det som det blir. Kan väl inget annat heller antar jag. :-)

Igår när det var absolut sämst väder hade vi teamträning. Vädret visade sig dock höra till sånt som egentligen är oväsentligt. Vi skulle ha haft Tomas M som instruktör. Nu blev det inte så tyvärr för Tomas fick åka akut till sjukhuset igen och blev inlagd. Vi lider alla med dig och din sjukdom. Hoppas att du snart mår bättre.

Vi andra hade trots detta (och vädret) en lyckad träning. Vi körde apportering. Delade in oss i  2 grupper och hjälpte varandra. Jag körde med Henrik, Kent och Lotta H. Vi tränade släta apporteringar på olika nivåer. Lotta & Trixa har precis börjat så där blev det greppanden och glädje i att komma till matte med apporten i munnen. Henriks Sam tuggar när han kommer in till Henrik så där fick Henrik vända på klacken och springa ifrån när han var på ingång.

Etza gör egentligen rätt bra släta apporteringar men  vi kan ibland ha problem med lite förväntansljud. Där fick jag hjälp att lägga ut apporten i stället för att kasta den och vips slutade hon låta.

Den andra gruppen körde vittringsapportering. Det var Lottie, Tina och Lotta AW som körde hund och de fick stor hjälp av Sanna som var med utan hund. Tack Sanna för att du kom trots att Cessa var med Janne. Det är guld värt att ha folk med som tittar och ser sånt som man bara kan se från sidan.


Etza och jag ägnar annars sommaren mycket åt hoppteknik. Jag har köpt 3 agilityhinder på Rusta som jag sätter upp med olika höjd och olika avstånd. Vi försöker träna lite varje dag och faktum är att jag tycker mig se en tendens till att hon hoppar bättre. I vilket fall känns det så. Om det beror på att jag vill det eller att det är så återstår att se.

Vi har också varit till veterinären. Ögonen rinner igen och det verkar som om Etza är allergisk mot något pollen eller så. Vi fick salva och kortisondroppar och bara på 1 dag är hon mycket bättre igen.

Nu ska jag njuta av min sista semestervecka och även av resten av sommaren. Etza och jag ska förresten gå på kurs hos Carro med början den 26/7. Det ska bli jättekul.

Ha det ...........


 
 
Katarina

Katarina

10 juli 2009 11:21

Vet inte om jag borde erkänna det här men jag kan nog vara lite delaktig i vädret jag med.... När jag planerade min semester skrev jag helt sonika in att Kerstin skulle ha semester denna och nästa vecka (måste ju se till att hon försvinner ett tag från jobbet också). Men jag tar på mig det - nu får jag kobba på att hon inte tar ytterligare en veckas semester så min första vecka blir pajad :)

PS Etza som agilityhund!

http://lazyochzer.dinstudio.se

 
Kerstin

Kerstin

11 juli 2009 11:11

Haha! Va´ ni två har roligt, då! :)
Ja, allt är Kattas fel. Oj! Nej.. Måste tänka på min nystartade firma - "Syndabock AB" (eller vad den nu hette.) Det här med min semester = regn, var urgrejen som gjorde att Syndabock AB startades. ;)

Kul att höra att du envist fortsätter med Etzas hoppande. Hopptekniksträningen ger nog resultat. Hoppas det iaf.

PS. Solen skiner utanför (!?) DS.

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Catherine

Catherine

14 juli 2009 22:05

Ja mens ni pratar om vädret...jag som ä lycklig för lite moln och så (så bra och träna agility då) ska jo hålla klaffen..!!!!

En stor TACK till Karin som skrev här om sin kurs med Etza hos Carro. Lät så himla bra så jag har anmält lillkillen till grundkursen i sommar... så kul och behövligt! Stor ros till dig annars hade jag inte hittat hennes hemsida :))))*K*

http://www.majaoxantoseventyr.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 16 mars 2014 18:41


Oj, oj, oj! Det var fruktansvärt länge sedan jag uppdaterade här. Så mycket har hänt och jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om av allt detta. Det mesta har jag ju offentliggjort på facebook så jag tror faktiskt att jag nöjer mig med att ber...

WT

Av Karin - 24 april 2013 01:53


I söndags startade jag med Tea på årets första WT. Vi är ju tämligen nya i öppenklass och det var faktiskt aningen nervöst. Men......Vilken fantastisk dag det blev. Jag började med att vara funktionär under förmiddagen. Det är alltid så lärorikt at...

Av Karin - 3 april 2013 01:32

Nu har det gått 2 månader sedan Etza och Tea slogs första gången. Några mer slagsmål eller incidenter har vi inte haft. Hundarna har inte fått chansen. Jag särar på dem och ser till att inga situationer uppstår. Vi har inrättat oss efter det och jag ...

Av Karin - 2 mars 2013 08:38

Det var vääääldigt länge sedan jag skrev i detta forum. Livet är inte alldeles på topp just nu. Det är stor turbulens i min flock. För cirka en månad sedan började Etza och Tea att slåss. De har helt plötsligt börjat hata varandra. Vi har haft 3 re...

Av Karin - 2 januari 2013 19:07


Då har då 2012 klingat ut och det är dags att göra en sammanfattning av det året. Händelserikt ja det vet jag. Nu gäller det bara att komma ihåg vad som hänt.   Januari : Jag tränade en hel del lydnad med Tea och Etza. Jag hade fortfarande nån...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards