Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 5 juni 2009

Av Karin - 5 juni 2009 14:40

Glädje:

Igår fyllde Lenas man Björn år. Han fick den allra bästa present han kunde önska sig. Ett nytt jobb! Han blev varslad i april och slutar sitt nuvarande i juli så det var med stor glädje vi fick höra att han fått en ny anställning. Stora stenar föll från våra bröst. Härligt.


Rädsla:

Idag när jag rastade Etza längs viltstaketet vid en motorväg fick hon plötsligt syn på ett rådjur alldeles bara 30 meter från oss. Allt går ju så fort. Ett ögonblicks ouppmärksamhet från matte och hunden har farit iväg i 120 knyck. Stängt båda öronen och bara rusat. Rådjuret lyckades ta sig igenom viltstängslet på något sätt och jag genomlevde skräckfyllda långa minuter (säkert bara 1) där jag skrek mig hes på Etza och försökte få henne att komma. Rådjuret tog sig vant över till andra sidan av vägen trots att det kom flera lastbilar. Som tur var lyckades inte Etza ta sig igenom. Men fy tusan vad obehagligt det var. Jag såg framför mig både rådjur och hund mosade av lastbilarna. Ärligt talat vet jag inte vad jag gjort om det hade inträffat. Är fortfarande alldeles skakig.

Jag tog i alla fall bilen och körde motorvägssträckan sakta för att se om rådjuret var kvar. Det var det inte så förmodligen kände det till viltstängslet bättre än oss och visste var man kunde ta sig in igen.


Konsensus:

Jag kommer aldrig mer att ha Etza lös där det finns vägar i närheten. Inte ens om det är inhägnat. Nu har jag sett att det går att ta sig igenom och en sådan här sak vill jag aldrig mer vara med om.


Glädje:

Denna helgen ska jag vara barnvakt från ikväll till på söndag kväll. Det ska bli jättekul att rå om Petter alldeles för oss själva. Lena och Björn ska på bröllop på Gotland. Jag kommer förmodligen att bli alldeles slut och det är väl tur att det snart är semester så att man får vila upp sig.



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards