Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Karin - 11 februari 2010 20:17

Det är alltid skönt att få en förklaring. Eller .....? tja jag vet inte om denna förklaring gjorde att det blev bättre men jag fick i alla fall veta varför jag blev sjuk. Eller ...tja ja åtminstone fick jag förstå vad det sjuka kom ifrån. Eh   

När jag kom till jobbet i måndags och klev ur hissen så möttes jag stoppskyltar uppsatta på de stängda dörrarna till avdelningen. Det stod "Stopp. Avdelningen har smittsam magsjuka. Kontakta personalen innan ni går in".   

Det visade sig att flera patienter och flera personal hade insjuknat i vinterkräksjukan. Calicivirus. Det är jättesmittsamt. Man räknar med att vid ett utbrott på en sjukhusavdelning så insjuknar ca 60% av personalen också. Det är väl ungefär så många som blivit sjuka. Inte alla var så   lojala   mot arbetsgivaren som jag och insjuknade på lediga dagar. Det hade varit stort manfall under helgen och nu har vi intagningsstopp och fått stryka alla operationer i veckan.

När jag tänker efter så borde jag egentligen få mer i lön eftersom jag var sjuk när jag var ledig. Tycker ni inte det? Jag menar de behövde ju inte ha nåt besvär med att få in någon extra för att täcka mig när jag var sjuk.

I vilket fall blev jag ju lite nojig, ja mer än vanligt, idag när jag skulle hämta Petter på dagis och träffa lilla Erik. Tanken "Tänk om jag smittar fortfarande!" slog mig. Så jag slog upp om calicivirus på nätet. Där fick jag veta att man ska vara symtomfri 48 timmar innan man anses som smittfri. Vadå symtomfri? Jag har ju fortfarande lite känning i magen, typ magkatarr. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och frågade. Men det visade sig att med symtom menar man kräkning och/eller diarré inget annat.  Skönt jag smittar inte längre. Men jag spritade i alla fall händerna innan jag tog  i lillskrutten. Han är drygt 2 veckor nu. Visst är han söt.

Petter tycker fortfarande det är kul att hålla lillebror.

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards