Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 3 juni 2011

Av Karin - 3 juni 2011 22:52

Det blev en mycket blandad kompott på dagens tävling i Strängnäs.

För det första så sket sig kvarmomenten alldeles. Jag hade inte kunnat få en bättre lottning. Nr 1 innebar att vi fick en kant och dessutom drog Tina 2an med Triss så vi hade en känd hund vid sidan. Men Etza är mycket otrygg i sina kvarmoment just nu. Hon reste sig i båda momenten. Sitt i grupp började med kliande, nos och stark oro innan hon ställde sig och i platsen hörde jag att hon skällde och hon stod upp när jag kom tillbaka. 0 i båda momenten.

FF var struligt med en tävlingsledare som sa fel och dirigerade mig in i både koner och nästan i hindret. Rätt nöjd ändå. Vi fick en 8.

Dumrutan gav också en 8. Hon trängde i första svängen och satte sig lite segt.

Sen kom inkallningen och där berättade Tina för mig att hon nosat och krupit då jag lämnade henne. (Återigen separationsångest??) Det såg ju inte jag men det jag såg var att hon tjuvade på första kommandot och hade ett lååångt ställande. 0 där också.

Rutan hade kunnat vara snygg men hon for igenom och jag fick dirigera in henne och därmed flera liggkommandon innan hon hamnade på plats. 7 i betyg.

I dirigeringsapporten tog jag en liten chansning och peppade henne med "den apporten är det" när tävlingledaren la ut apporterna. Synd bara att domaren hörde. Pratar med hund står det på protokollet. Lite segt tempo till kon drog också ner betyget i en annars bra apportering. Vi fick 8,5 på det.

Så nollade vi hopp/metallen. Hon tvekade när hon skulle ta upp apporten och rundade sedan hindret. Det känns som om vi har ett litet problem där igen. Nollade ju på förra tävlingen men har på träning varvat mellan att runda och att hoppa. Sista träningen gick det bra. Jag får verkligen träna på att kasta. Förra gången var det för kort och denna gång vart det för långt. Blir det för långt känns det som om hon fortfarande tycker det är lite läskigt. Sen får jag också känslan av att hon inte gillar metallen speciellt mycket.

Vi avslutade dock bra igen med 9,5 på vittringen och 8 på fjärren.


Sammantaget är jag naturligtvis inte nöjd med kvarmomenten men resten av programmet tycker jag ändå känns rätt bra. Det känns som om Etza orkar hela och har bra fokus och hyfsad attityd.

Påt igen. Jag tycker ju att det är kul att tävla så fler tävlingar blir det. Men ni kommer inte att få veta när. Lite hemlig får man vara.   

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards