Etza, Tea & Nikes dagbok

Direktlänk till inlägg 20 april 2009

Spårtävling

Av Karin - 20 april 2009 07:55

Att det  var länge sen jag skrev upptäckte när jag skulle göra detta inlägg. För vid förra inlägget hade jag glömt att klicka för rutan som godkänner kommentarerna automatiskt. Jag tyckte ju faktiskt att det var lite konstigt att ingen hade kommenterat Petters första steg. Kände mig lite bortglömd :-) :-) Men där fanns det ju 4 kommentarer att godkänna. Kul!!

I helgen har det varit spårtävling. Det var elitklass på lördagen och högreklass på söndagen. Jag var allt lite spänd när jag gick ut och la mina 2 spår till elitklassen. Det var ju DM och faktiskt en del att tänka på så att det inte blev fel. Men det gick bra. Båda hundarna kom runt och båda hade i alla fall med sig 7 pinnar av 8 möjliga. Jag var med vid påsläpp på båda spåren och det var häftigt att se hur de jobbade i rutan. På mitt första spår var det en Kelpie som for ut i en väldans fart. Jag tänkte att han går för fort, men han tog upp spåret direkt när han kom fram till det. Rätt håll blev det också. En given 10a.

Det andra spåret gicks av en schäfer. Han jobbade lite lugnare. När han kom fram till spåret gick han det åt fel håll men han stannade precis innan rutkanten och vände. Duktig hund. På det spåret var jag också mottagare och kunde se hur hunden kom in till slutapporten och markerade den.

Killen berömde mig för ett bra spår och det sög man ju åt sig förståss. :-)

På söndagen hann jag bara se påsläpp på mitt andra spår. Det var också en schäfer och hon gjorde ett jättefint upptag.Den hunden spårade jättfint. Hon hade med sig all 8 pinnarna och hade även hittat den som gårdagens hund missat. Matten var överlycklig och det var riktigt synd att det strulade lite i lydnaden sedan för annars hade hon blivit uppflyttad.

Jag tyckte att detta var jätteroligt och det känns som om jag har lärt mig jättemycket. Jaaa Cicci jag ska testa det blir appellspår i höst. Där är det ju i alla fall inga skott och hoppet är utan apportbock. Fast.......Just nu känns det som om det kanske till och med är lättare att få Etza att ligga still när det skjuts än att få henne att hoppa med en apportbock i munnen. Men det är en annan historia och den orkar jag inte tjata om idag.

Kram på er.

 
 
Jenny och Quiri

Jenny och Quiri

22 april 2009 19:30

Tack för inlägget! Jo det var synd med krypet, har precis tränat lite och krypet var ju hur fint som helst, men idag var ju inte matte nervös...:-)
Tyckte ni skötte alla ekipage STRÅÅÅLANDE, jättetrevlig klubb och alla ni som jobbade var så himla trevliga, kommer gärna tillbaka! Men kanske i Elit då...?;-)HOPPAS!
Lycka till med träning och kanske ses igen!

http://quirkan.blogg.se

 
Kärran

Kärran

23 april 2009 10:35

Haha! Nä, jag sov faktiskt... kl 02.40 ;)
Hoppas du hade en bra natt på jobbet! Kanske lite uttråkad, kanske... ;) Det är iaf jag nu - på jobbet!!

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Katarina

Katarina

24 april 2009 08:29

Varför fick inte jag något beröm för mina spår??? Fick bara höra att det var svårt (fast va fasen - det var ju elitekipaget som sa det).
Och det är stackars Yvonne som håller i kursen, tror eventuellt att vi (eller iaf JAG) fick sparken efter igår....

http://lazyochzero.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 16 mars 2014 18:41


Oj, oj, oj! Det var fruktansvärt länge sedan jag uppdaterade här. Så mycket har hänt och jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om av allt detta. Det mesta har jag ju offentliggjort på facebook så jag tror faktiskt att jag nöjer mig med att ber...

WT

Av Karin - 24 april 2013 01:53


I söndags startade jag med Tea på årets första WT. Vi är ju tämligen nya i öppenklass och det var faktiskt aningen nervöst. Men......Vilken fantastisk dag det blev. Jag började med att vara funktionär under förmiddagen. Det är alltid så lärorikt at...

Av Karin - 3 april 2013 01:32

Nu har det gått 2 månader sedan Etza och Tea slogs första gången. Några mer slagsmål eller incidenter har vi inte haft. Hundarna har inte fått chansen. Jag särar på dem och ser till att inga situationer uppstår. Vi har inrättat oss efter det och jag ...

Av Karin - 2 mars 2013 08:38

Det var vääääldigt länge sedan jag skrev i detta forum. Livet är inte alldeles på topp just nu. Det är stor turbulens i min flock. För cirka en månad sedan började Etza och Tea att slåss. De har helt plötsligt börjat hata varandra. Vi har haft 3 re...

Av Karin - 2 januari 2013 19:07


Då har då 2012 klingat ut och det är dags att göra en sammanfattning av det året. Händelserikt ja det vet jag. Nu gäller det bara att komma ihåg vad som hänt.   Januari : Jag tränade en hel del lydnad med Tea och Etza. Jag hade fortfarande nån...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards