Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 20 april 2009

Av Karin - 20 april 2009 07:55

Att det  var länge sen jag skrev upptäckte när jag skulle göra detta inlägg. För vid förra inlägget hade jag glömt att klicka för rutan som godkänner kommentarerna automatiskt. Jag tyckte ju faktiskt att det var lite konstigt att ingen hade kommenterat Petters första steg. Kände mig lite bortglömd :-) :-) Men där fanns det ju 4 kommentarer att godkänna. Kul!!

I helgen har det varit spårtävling. Det var elitklass på lördagen och högreklass på söndagen. Jag var allt lite spänd när jag gick ut och la mina 2 spår till elitklassen. Det var ju DM och faktiskt en del att tänka på så att det inte blev fel. Men det gick bra. Båda hundarna kom runt och båda hade i alla fall med sig 7 pinnar av 8 möjliga. Jag var med vid påsläpp på båda spåren och det var häftigt att se hur de jobbade i rutan. På mitt första spår var det en Kelpie som for ut i en väldans fart. Jag tänkte att han går för fort, men han tog upp spåret direkt när han kom fram till det. Rätt håll blev det också. En given 10a.

Det andra spåret gicks av en schäfer. Han jobbade lite lugnare. När han kom fram till spåret gick han det åt fel håll men han stannade precis innan rutkanten och vände. Duktig hund. På det spåret var jag också mottagare och kunde se hur hunden kom in till slutapporten och markerade den.

Killen berömde mig för ett bra spår och det sög man ju åt sig förståss. :-)

På söndagen hann jag bara se påsläpp på mitt andra spår. Det var också en schäfer och hon gjorde ett jättefint upptag.Den hunden spårade jättfint. Hon hade med sig all 8 pinnarna och hade även hittat den som gårdagens hund missat. Matten var överlycklig och det var riktigt synd att det strulade lite i lydnaden sedan för annars hade hon blivit uppflyttad.

Jag tyckte att detta var jätteroligt och det känns som om jag har lärt mig jättemycket. Jaaa Cicci jag ska testa det blir appellspår i höst. Där är det ju i alla fall inga skott och hoppet är utan apportbock. Fast.......Just nu känns det som om det kanske till och med är lättare att få Etza att ligga still när det skjuts än att få henne att hoppa med en apportbock i munnen. Men det är en annan historia och den orkar jag inte tjata om idag.

Kram på er.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards