Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 27 mars 2011

Av Karin - 27 mars 2011 17:20

Tidig morgon var det när Tea och jag begav oss till Högbo utanför Sandviken för att delta i vår första utställning. Någon hade stulit en timme i natt och det innebar att man verkligen fick kliva upp i ottan.

Jag är väl egentligen inte någon utställningsmänniska, men tävlingsmänniska är jag och när jag nu gått och anmält oss så vill man ju göra sitt bästa. Etza är utställd några gånger med riktigt bra resultat faktiskt. Bl.a så har hon blivit BIS2 junior på en special. Att ställa en flat är dock lite annorlunda. Tina har visat mig och vi har tränat. Både på att stå fint och på att springa vänstervarv.

Vi var på plats i god tid och det var bra. Liten fröken har väl aldrig sett så många hundar förr. I början var hon ganska splittrad men när vi suttit en liten stun började hon varva ner och la mer fokus på mig än på omvärlden.

När det sen var dags att gå in i ringen var hon lugn och samlad och hon skötte sig jättebra. Hon brydde sog inte ett dugg om de andra valparna och när domaren bedömde dem så satt hon lugnt bredvid mig med kontakt. Hon ställde upp sig fint och domaren fick titta på tänder och klämma igenom henne utan protester.

Vi blev 2a med HP slagna av en Almanzavalp (=stor uppfödare med utställning som inriktning).

Kritiken vi fick ser ut som följer:

Tikvalp med bra proportioner. Välskuret huvud med bra uttryck. Bra skuldra, rak överarm. Bra bröstkorg för åldern. Välvinklat bakställ. Lite lös i armbågarna. Rör sig med tillräckligt steg, lite höga framben & kunde ha lite mer driv bak. Fin päls, bra temperament. VÄLVISAD.


Jag är speciellt stolt över det sista ordet. För attans vad jag varit nervös för hur jag skulle visa upp denna lilla tös. Jag har ju aldrig visat en flat förut. Till nästa gång ska jag lära mig att springa med bättre driv från början. Kul var det i alla fall och jag har träffat många trevliga människor.

     

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards