Etza, Tea & Nikes dagbok

Alla inlägg den 9 februari 2009

Av Karin - 9 februari 2009 10:08

Vilken härlig och rolig helg vi har haft i Rättvik. Resultatmässigt för Etza och mig blev det väl ungefär som förväntat. Vi gjorde en bra förstadag fick 246 poäng alltså 9 poäng från förstapris och Etza nollade hopp/apport som vanligt. Denna gång hoppade hon över hämtade apporten för att sedan fly från hindret med apporten i munnen. Nåja det var väl mer eller mindre förväntat men jag är mest nöjd med att vi kunde samla ihop oss och genomföra ett bra program med bra fokus för övrigt. Vi fick en 10a på sättande under gång, en 9a på rutan och en 9a på metallapporten. Metallen kommer ju efter hopp/apport så jag är väldigt nöjd med att vi kunde bibehålla fokus där. En annan positiv sak är att Etza var tyst hela programmet. Det visar ju att hon kan. Bara att jobba vidare alltså.

Dag 2 var vi rätt loja både Etza och jag. Vi gjorde ett sämre program och klarade bara andrapriset med nöd och näppe 225 poäng. 9a på sättande och 9a på rutan. Denna dag avstod jag hoppet. Jag känner mig rätt stolt över att jag kunde fatta det beslutet. Jag såg att hon skyggade för hindret när vi gick förbi till ett annat moment och då bestämde jag mig för att jag inte skulle ge henne chansen att fly med apportbocken igen. Etza var gnällig mot slutet och det känns som att det är för mastigt att tävla 2 dagar i rad. Hon håller inte för det riktig än.

Hur som helst har vi haft en underbar helg. Mycket skratt och trevligt sällskap. Vi var ju många som åkte tillsammans och det var jättekul att dag 1 se flera av oss ta förstapris. Jisses vilken nervspänning det är att sitta på läktaren och hålla tummarna för sina kompisar. Kent med Dendu, Lisbeth med Lewis, Lena med sin labbe och Sara med Triss. Alla fick de förstapris i lydnadsklass 1. Inte nog med det. Sara vann på 181 poäng ( det var hennes allra första tävling någonsin), Lena blev 2a och Lisbeth 3a. Dessutom blev Kent 2a i  den andra lydnadsettan. Lena B imponerade också stort båda dagarna. Hon och Arrac vann lykl 3 båda dagarna 302 poäng dag 1 och 305 poäng dag 2. Det var uppvisning!

Stort TACK till alla i gänget, både skogsmullar, supportrar och alla andra tävlande. Det var länge sedan jag haft så kul. Vill väldigt gärna göra om detta nästa år.


Bilderna nedan:  Överst: Etza och jag är ganska nöjda ändå med dagens prestation.Delad 3e plats men långt ifrån Lena B som vann på 302 poäng! Mitten:  Prispall i lydnadsklass 1b Sara sgrare, Lena E 2a och Lisbeth 3a.

Nederst: På läktaren satt hela gänget och hejade.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards